Към съдържанието
База знания ›My companies database ›Линк към профила на компанията

Линк към профила на компанията

Обновено 12 ноември 2026

Партньорите и клиентите често искат данните на вашата компания, за да издадат фактура или да подготвят договор. Вместо да ги копирате в имейл или да прикачвате фирмена карта, изпратете връзка към профила на компанията. Тя отваря удобна страница с данните и логото на вашата компания.

Всяка компания в базата данни „Моите компании" има собствена страница с профил.

Как да копирате връзката

Отворете „Databases" → „My companies". В списъка с компании, във втората колона, всяка компания с профилна страница има икона за копиране. Кликнете върху нея: връзката се копира в клипборда и в горната част на екрана се появява съобщението „The link has been copied to the clipboard." Вече можете да я поставите в имейл или месинджър.

списък "My companies", маркирана икона за копиране във втората колона и съобщение "The link has been copied to the clipboa

Можете също да копирате връзката от картата на компанията: кликнете върху името на компанията в списъка и намерете блока „Company profile". Той показва адреса на страницата, така че можете веднага да отворите профила и да видите как ще го види партньорът, и икона за копиране вдясно.

карта на компанията, блок "Company profile": връзка към страницата с данни, икона за копиране и връзка "delete" в заглавието

Какво показва страницата

Профилната страница показва данните, попълнени в картата на компанията: наименование, данни за фактури и договори (например за испанска компания — NIF/CIF, данъчен адрес и IBAN) и логото. Затова, преди да изпратите връзката, проверете дали картата на компанията е попълнена и дали логото е качено. Как да попълните картата: Създаване на компания.

Връзката е постоянна: ако по-късно коригирате данните в картата на компанията, не е необходимо да изпращате връзката отново.

Как да създадете или изтриете връзката

При създаване на компания профилната връзка се появява автоматично. Ако я няма, кликнете „generate" в заглавието на блока „Company profile" в картата на компанията.

За да спрете работата на връзката, кликнете „delete" в заглавието на блока — например ако връзката е изпратена на грешен човек. След това можете отново да кликнете „generate": получавате нова връзка, а старата вече не работи.

Обърнете внимание. Създаването и изтриването на връзката, както и копирането ѝ от списъка с компании, е достъпно за служители, чийто шаблон за достъп предоставя „full access" до базата данни „My companies". Повече за правата: Access patterns.